Dat moment gaat een op een bepaald tijdstip komen, iemand wil zijn of haar rijbewijs gaan behalen. Vaak betreft het jongeren. Vroeger was het zo dat de leeftijd dat men rijlessen mocht gaan volgen 18 jaar was. Tegenwoordig is dat al eerder. Vanaf 16,5 is het volgens de wet legaal om rijlessen te volgen. Dit maakt het voor een grotere groep interessant om rijles te volgen bij een rijschool. Wil je ook rijlessen gaan volgen, dan kan een rijschool Leiden daarbij hulp bieden zodat je snel kunt afrijden!

Het nadeel is wel dat als men voor de 18e verjaardag het rijbewijs behaald, er altijd een ervaren bestuurder mee moet rijden in de auto. Het is dan ook een stuk idealer om bijvoorbeeld rond 17,5 jaar te starten met lessen, zodat het rijbewijs hopelijk rond de 18e verjaardag behaald kan worden. Dan mag iemand namelijk gewoon zelfstandig te weg op.

Kies een goede rijschool uit

rijschool leidenEr zijn veel rijscholen, sterker nog er lijken er steeds meer bij te komen. Veel jongeren hebben hulp nodig bij het behalen van hun rijbewijs en het uitzoeken van een goede rijschool zou dan ook hoog op het lijstje moeten staan. Er zijn echter diverse rijscholen te vinden. Toch blijft de keuze vaak heel persoonlijk. Sommige rijscholen en dan voornamelijk de instructeurs passen gewoon beter bij jou. Probeer het daarom ook gewoon uit bij verschillende rijscholen, vaak kun je namelijk een les op proef krijgen om eens kennis te maken. Als het bevalt kun je verdergaan.

Lessen van een uur

Als je gaat vergelijken dan is de prijs voor de rijlessen natuurlijk ook niet onbelangrijk. Een rijbewijs behalen is natuurlijk al duur genoeg, dus als daar iets op kan worden bespaard is dat altijd mooi meegenomen. Sommige rijscholen halen echter een truckje uit, ze geven rijlessen van 50 minuten in plaats van een vol uur. Daardoor kan de prijs wat lager worden. Wel is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt als de prijs belangrijk voor je is. Je betaald minder, maar krijgt er simpelweg ook minder rijles voor. Zo simpel is het.

 

Share