Collageen is populair, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Waar mensen vroeger genoegen namen met een pot nivea halen we inmiddels alles uit de kast om er zo lang mogelijk jong en goed uit te blijven zien. Fillers en botox worden steeds normaler, daarnaast realiseert men zich dat een deel van de schoonheid van binnenuit komt. In de vorm van gezonde voeding maar ook zeker door het nemen van voedingssupplementen, waaronder collageen poeder of tabletten.

Waarom collageen supplementen gebruiken?

Er zijn diverse soorten collageen supplementen, welke je het beste kunt gebruiken komen we later op. Eerst beantwoorden we de vraag: waarom je überhaupt zou kunnen overwegen om collageen supplementen toe te voegen aan je dieet.

Ons lichaam maakt zelf collageen aan, echter neemt de natuurlijk productie van collageen vanaf het 25e levensjaar af. Vanaf dat moment maakt je lichaam ieder jaar minder collageen aan. Terwijl collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van huid, haar en nagels. Ook zorgt collageen ervoor dat je soepel kunt bewegen, het is van belang voor je spieren, gewrichten en botten. Dat is ook de reden dat je stroever wordt en bewegen lastiger wordt naarmate je ouder wordt.

Collageen tabletten vs. poeder

Wat werkt beter is de vraag. In principe maakt het niet zo heel veel uit of je voor poeder of tabletten kiest. Het bestandsdeels (collageen) is namelijk hetzelfde. Bij collageen is het – als je resultaat wil zien – vooral belangrijk dat je consequent bent met de inname. Oftewel, dat je het dagelijks tot je neemt en niet eens in de zoveel tijd. Wanneer je kiest voor tabletten dan wel poeder, kijk dan wat het beste in je levensstijl past.

Slik je al veel vitaminepillen? Dan is een collageen tablet meer of minder geen extra moeite. Als je minder fan bent van vitaminepillen maar wel elke ochtend een kop koffie, thee of smoothie neemt dan zal het voor jou makkelijker zijn om hier een schepje collageen poeder door te roeren. Kies dan daarvoor.

Gehydrolyseerd collageen

Wat wel van belang is, of je nu voor tabletvorm of poeder gaat is dat je altijd kiest voor gehydrolyseerd collageen. Gehydrolyseerd collageen betekent dat de collageen al is afgebroken in kleinere deeltjes wat het makkelijker maakt voor je lichaam om het op te nemen.

Ook is het goed om te kijken wat voor ingrediënten er nog meer in de collageen poeder of tablet zitten. Het ene collageen product is een stuk puurder dan het andere. Zo verkocht Kruidvat ooit een collageen product waar niet alle vitamines op vermeld werden. Dat type product zouden wij liever vermijden.

Share